Today
I’m going to share on how to make colourful dumpling wrappers 3 ways which are
plain, spinach and gochujang flavour
These
homemade dumpling wrappers are:
·
naturally coloured and flavoured
·
so fun to
make!
·
so easy
and forgiving that you’d be very reluctant to buy store bought ones
·
with no
preservatives, using basic natural ingredients
·
so
freaking DELICIOUS!
Plain Dough
- 150 gram all purpose flour
- 80ml boiling water
- 1/4 tsp salt
सेतो मोमो
- १५० ग्राम आटा
- ८० मिली पानी
- एक चौथाइ चम्मच नून
Spinach Dough
- 150 gram all purpose flour.
- 130 ml low boiling water
- 1 cup fresh spinach, packed (50 g)
- 1/4 tsp salt
हरियो पालक को मोमो
- १५० ग्राम आटा
- १३० मिली मन तातो पानी
- एक कप ताजा पालक , ५० ग्राम
- एक चौथाइ एक चौथाइ नून
Gochujang Dough
- 150 gram all purpose flour
- 1 tbsp gochujang (15 g)
- 1/4 cup boiling water (60 ml)
- 1/4 tsp salt
रातो गोचुजांग मोमो
- १५० ग्राम आटा
- एक चम्मच गोचूजङ (१५ ग्राम )
- एक चौथाइ कप पानी (६० मिली)
- एक चौथाइ चम्मच नून
Plain Dough
Add flour and salt into a bowl. Now add in low heat boiling water all at once. Mix everything with a spoon until you get large crumbs.
Bring everything together using your hand. Transfer to a working surface and knead for 5 minutes. Make into a ball and cover tightly with cling film. Set aside to rest for 1 hour.
Spinach Dough
1. in a jar add fresh spinach and low heat boiling water ,using a blender for everything into a fine mixer . measure 5 table spoon and put into flour bowl during the mixing.
2. bring everything together and use your hand. change the surface and kneed for 5 minutes . make a ball and cover tightly with film cling film. set a side for 1 hour.
Gochujang Dough
1. put gochujang low heat boiling water , mix every thing with a spoon . now add all at once into flour and salt mix bowl. mix everything with spoon till mix well .
2 then use your hand mix it then change the surface and kneed for 5 minutes . make a ball and cover tightly with film cling film. set a side for 1 hour.
निर्देशन
सेतो मोमो
1. एउटा ठुलो कटौरा मा पीठो अनि नून मिसाउने । तेस पछि मन तातो पानी मिसाउनु । सब कुरा मिसायेरा चम्मा ले चलाउनु |
2. सब मिसायेरा हाथ ले मजा ले चलाउनु ।अनि भाडा बाटा चेप्टो सतह मा सारेरा ५ मिनट को लगि चलाउनु ।पीठो को डल्लो बनायेरा प्लास्टिक ले ढाकेरा राख्नु ।१ घंटा को लागि छेउ मा राख्नु ।
पालक को मोमो
1. एउटा जार मा ताजा पालक र मन तातो पानी लिनुस । अनि मिक्सर ले पिसने । ५ चम्चा नापेरा पिठो र नून को मिश्रण लाई कटोरा मा मिलाउने |
2. सबै सँगै ल्याउनुहोस र आफ्नो हात प्रयोग गर्नुहोस्। सतह परिवर्तन गर्नुहोस र ५ मिनेट को लागी घुँडा टेकाउनु होस्। एउटा बाँल बनाउनुहोस र प्लास्टिक को साथ कवर गर्नुहोस्। १ घण्टा को लागी एक साइड सेट राख्नुहोस ।
गोचुजंग मोमो
1. गोचुजॉङ तातो पानी उमालेर राख्नुहोस्, सबै चीजहरू चम्चाको साथ मिलाउनुहोस्। अब सबै एकै पटक पिठो र नुन मिक्सको कचौरामा थप्नुहोस्। चम्चाको साथ सबै मिश्रण मिक्स नभये सम्म।
2. तब तपाईंको हात को मिक्स प्रयोग गर्नुहोस त्यसपछि सतह परिवर्तन गर्नुहोस र ५ मिनेटको लागि घुँडा टेक्नुहोस्। एउटा बाँल बनाउनुहोस र प्लास्टिक को साथ कवर गर्नुहोस्। १ घण्टा को लागी एक साइड सेट गर्नुहोस्।होस्। १ घण्टा को लागी एक साइड सेट राख्नुहोस ।
- For the MOMOS Filling:
- 1 cup chicken or 1 cup motton or 1 cup buff or 1 cup pork (minced )
- 1/2 cup onions, finely chopped
- 1/4 tsp black pepper powder
- 1 tbsp oil
- 1/2 tsp garlic paste
- 1/2 tsp soya sauce
- Salt
- 1/4 tsp vinegar
१ कप कुखुरा या १ कप खसी या १ कप बफ या १ कप सुँगुर (कीमा बनाको)
आधा कप प्याज, बारीक काटियो
एक चौथाई चम्मच कालो मिर्च पाउडर
१ चम्मच तेल
आधा चम्मच लसुन पेस्ट
आधा चम्मच सोया सॉस
नुन
एक चौथाई चम्मच सिरका
Prepare MoMos
मोमो तैयार गर्नुहोस
1. एक कटौरा मा माँसु वा तरकारी भर्ने सबै सामग्री हरू मिक्स गर्नुहोस्, तपाइँ को रोजाई अनुसार। अलग राख्नुहोस्।
2. त्यस पछि तपई ले तैयार पार्नु भाको आटा लिनुहोस्।
3. आटा पातालो ४-५ इन्च राउन्ड मा रोल गर्नुहोस्।
4. प्रत्येक गोलाकार टुक्रा लिनुहोस र केन्द्र मा केही भरिने ठाउँ राख्नुहोस्।
5. किनारा हरूलाई सँगै ल्याउनुहोस र यसलाई मोडेरा चेप्नु होस ।
6. करीव १० मिनेटका लागि स्टीमर मा स्टीम राख्नुहोस र खोर्सानी को चटनी को साथ तातो सेवा गर्नुहोस्।
No comments:
Post a Comment