(400 gm Rice flour
50 gm Wheat flour
200 gm Molasses
½ cup Roasted Sesame seeds
½ cup Roasted Cashew nut or peanuts
½ cup Coconut (grated)
vegetale oil )
50 gm Wheat flour
200 gm Molasses
½ cup Roasted Sesame seeds
½ cup Roasted Cashew nut or peanuts
½ cup Coconut (grated)
vegetale oil )
४०० ग्राम चामल को पीठो
५० ग्राम गहुँको पीठो
२०० ग्राम गुड़
½ कप भुटेको तिलको दाना
½ कप भुटेको काजू वा बदाम
½ कप नरिवल (मसिनो पारेको)
बनस्पति तेल )
Method ( विधि )
For
fillings:
Break
the jiggery to small pieces, so that it can be evenly cooked. In a
saucepan, put the jiggery and
pour a cup of hot water. Heat the pan until jiggery completely
melts in water. Add crushed sesame seed, cashew nuts, coconut and a tablespoon
of rice flour. Cook in low heat with continuous stirring until the paste
becomes gooey (honey consistency).
भरणका लागि:
गुड़ सानो टुक्रा पार्नुहोस्, ताकि यो समान रूपमा पकाउन सकिन्छ।
एक सॉस प्यानमा, जिग्री राख्नुहोस् र एक कप तातो पानी खन्याउनुहोस्।
पैन तातो गर्नुहोस् जबसम्म जिग्री पानीमा पूर्ण रूपमा पिघ्लदैन।
कुचिएको तिलको दाल, काजू, नरिवल र चामलको आटा एक बड़ा चमचा थप्नुहोस्।
कम गर्मीमा लगातार उत्तेजनाको साथ कुक गर्नुहोस् जब सम्म टाँस्नुहोस् गुई
(मह सुसंगतता) हुन्छ।
For making YOMARI:
In a bowl, take rice flour
and wheat flour, mix them together and add around one and half cup of lukewarm
water. Mix it together using your hand or food processer. Dough should be very
soft but not runny. Add some water if it’s hard and some more rice floor if
it’s runny.
Then oil
your hand with vegetable oil to make sure that dough doesn’t stick to your
hand. Take a small portion of dough in your hand; start making the shape of YOMARI and cavity for fillings with your
index finger. Fill the YOMARI with
the fillings.
योमारी बनाउन को लागी
एक कचौरामा, चामलको पिठो र गहुँको पीठो लिनुहोस्,
तिनीहरूलाई सँगै मिलाउनुहोस् र लगभग डेढ कप गुनगुना पानी थप गर्नुहोस्।
यसलाई तपाईंको हात वा फूड प्रोसेसरको साथ मिलाउनुहोस्।
आटा धेरै नरम हुनुपर्छ तर पातालो हुनु हुँदैन। यदि यो कडा छ भने केही पानी थप्नुहोस्
र यदि यो पातालो छ भने चामल को पिठो थप्नु ।
त्यसोभए तरकारीको तेल ले तपाईं को हातलाई तेल मा अलि अलि भिजाउनु ताकि आटा तपाईं
को हातमा टाँसिदैन।
आफ्नो हात मा आटा को एक सानो हिस्सा ले योमरी को आकार बनाउन शुरू गर्नुहोस् अनि योमोरी
म मसाला भर्नुहोस |
watch the video for
detailing
Steam Yomari in a momo steamer for around 10-15 mins. Sweet and fluffy Yomari is ready. Eat it when it is hot. I love the bitter sweetness of Chaku and nuttiness of roasted sesame seed and cashew nuts.
Note: For making the Khuwa Yomari, replace jiggery with Khuwa, add sugar, cashew nuts and coconut.
Even you can chocolate fillings.
नोट: खुवा योमारी बनाउनका लागि गुड लाई खुवासँग बदल्नुहोस्, चिनी, काजू र नरिवल थप्नुहोस्। यहाँ सम्म तपाईं चकलेट भर्न सक्नुहुन्छ।
Enjoy the yummy taste of yomari .
thank you for
visit us.
स्वदिलो योमारी को आनन्द लिनु होस ।
यहाँ आउनु को लागि धन्यवाद ।
No comments:
Post a Comment