chicken curry in English and Nepali

Friday, June 5, 2020

Panjabi lassi

Punjabi sweet 

     पंजाबी मीठी लस्सी     



                  

(1 CUP = 250 ML)  ( कप = २५० मिलि)

 

Ingredient

  • 2 cups chilled fresh yogurt full fat.
  • 2 cups chilled water or milk or half-half of both water and milk mix.
  • sugar as per taste
  • 1 teaspoon cardamom powder or 2 tsp rose water
  • A pinch of saffron.
  • 6 to 8 ice cube.
  • 1 to 2 tablespoons chopped or sliced dry fruits.

सामग्रीहरू

·         २ कप चिसो ताजा दही ना फ़िटेको

·         २ कप चिसो पानी या दुध वा पानी को आधा आधा मिश्रण

·         चीनी स्वाद अनुसार थप्नुहोस्

·         १ चम्मच इलायची पाउडर या २ चम्मच गुलाब पानी

·         एक चुटकी केसर

·         देखि आइस क्यूब

·         १ देखि २ चम्मच काटिएको वा काटिएको सुक्खा फल.

  

Instructions

1.          In a mortar, take 8 to 10 cardamom pods and crush them. Remove the husk and crush the seeds. Crush to a fine powder.

2.  In a bowl take 2 cups fresh chilled yogurt.

3.  With a blender just mix the yogurt till it become smooth.

4.  After yogurt become smooth add other ingredient.

5.  Add sugar as required.

6.  Then add 2 cups chilled water. You can also add 2 cups chilled milk, instead of water. The consistency of this lassi is neither thin nor thick. If you want a thick lassi, then add 1 to 2 cups water.

7.  Now churn the madani in the lassi mixture.

8.  Keep on churning till the sugar dissolves and you see a nice frothy layer on top. You can also use an immersion blender for the same. Another way is to add everything in a blender jar and blend till smooth.

9.  Now add 1 tsp of the crushed cardamom powder and a few saffron strands. As a substitute for cardamom powder, you can also add 2 tsp of rose water. You can also skip all the flavoring ingredients, if you don't have any.

10.              Just mix with the madani again. Add ice cubes and mix again.

11.              Pour lassi in tall glasses and serve. If you want, you can also top it with 1 to 2 tbsp of malai (cream which collect on top of milk) or 1 to 2 tbsp of unsalted white butter/makhan.

12.              Garnish with a pinch or two of cardamom powder, 2 to 3 saffron strands or chopped dry fruits. Serve sweet punjabi lassi immediately.

 

निर्देशनहरू
१. ओखली मा  देखि १० वटा इलायची कोसा लिनुहोस् र तिनीहरूलाई क्रश गर्नुहोस्।
भुसी हटाउनुहोस् र बीउहरू क्रश गर्नुहोस्। राम्रो पाउडरमा क्रुश गर्नुहोस्।
२. १ ठुलो कटौरा मा २ कप ताजा चिसो दही लिनुहोस्।
. ब्लेन्डर मा दही फ़िट्नुहोस जबसम्म यो चिल्लो हुँदैन।
. दही महीन भये पछि तेस्मा अरु सामग्री मिसाउनु अनि मजा ले मिलाउनु
. चिनी आवश्यक अनुसार थप्नुहोस्।
. त्यसपछि २ कप चिसो पानी थप्नुहोस्। तपाईं पानीको सट्टा 
२ कप चिसो दूध पनि थप्न सक्नुहुन्छ। 
यो लस्सीको स्थिरता न त पातलो र मोटो हो।
 यदि तपाईं बाक्लो लस्सी चाहनुहुन्छ भने, त्यसपछि १ देखि   कप पानी थप्नुहोस्।
. अब मदनी लाई लस्सी मिश्रण मा मथ्न गर्नुहोस्।
. चिनी भंग नभएसम्म मर्न जारी राख्नुहोस् र तपाईं माथि एक राम्रो फ्रोथी तह देख्नुहुनेछ।
तपाईं यसको लागि एक इमर्सि ब्लेंडर पनि प्रयोग गर्न सक्नुहुन्छ। 
अर्को तरिका भनेको ब्लेन्डर जारमा सबै थप्नु हो र चिल्लो नभएसम्म मिश्रण गर्नुहोस्।
.अब कुचिएको इलायची पाउडरको १ चम्चा र केही केशर थप्नुहोस्। 
इलायची पाउडर को विकल्पको रूपमा, तपाईं २ चम्मच गुलाब पानी पनि थप्न सक्नुहुन्छ। 
तपाईं सबै स्वाद प्रयोग गर्ने सामग्री पनि छोड्न सक्नुहुन्छ, यदि तपाईंसँग कुनै छैन भने।
१०.मद्दनीसँग फेरि मिक्स गर्नुहोस्। आइस क्यूब्स थप्नुहोस् र पुन: मिश्रण गर्नुहोस्।
११. लस्सी अग्लो चश्मामा हाल्नुहोस् र सेवा गर्नुहोस्। यदि तपाइँ चाहनुहुन्छ भने, 
तपाइँ यसलाई १ देखि २ चम्चा मलई (क्रीम जुन दुधको शीर्षमा सकलन गर्दछ 
वा १ देखि २ चम्चा अनसल्टेड सेतो बटर / माखनको साथ शीर्षमा राख्न सक्नुहुन्छ।
१२. एक चमचो अलैंची पाउडर  केसर को छेउमा वा काटिएको सुख्खा फल ले गार्निश गर्नुहोस्।
 तुरुन्त पंजाबी लस्सी मीठी परोसनु

 


thanks for visit.


भ्रमणको लागि धन्यवाद।







Thursday, June 4, 2020

vegetable choila recipe


Ingredients

·         1 bowl Soybean

·         1 small tomato

·         1 small red onion

·         1/3 cup chopped green onion or garlic

·         1 small green chili

·         1/2 tsp turmeric powder

·         1tsp cumin or veg curry powder

·         1/2 tsp red chili powder

·         1/2 tsp paprika powder

·         1/2 tsp salt

·         1/2 tsp fenugreek seed

 

 


सामग्रीहरू

कचौरा सोयाबीन

सानो टमाटर

सानो रातो प्याज

/3 कप काटिएको हरियो प्याज वा लसुन

सानो हरियो मिर्च

/ चम्मच हल्दी पाउडर

1tsp जीरा वा शाकाहारी करी पाउडर

/ चम्मच रातो खोर्सानी

/ चम्मच पेपरिका पाउडर

/ चम्मच नुन

/ चम्मच मेथीको दाना


How to make

1.    Boil soya bean in water until it gets soft.

2.    Then drain the water through a strainer and run cold water to cool the soya bean.

3.    Then squeeze out the water and set aside for few minutes until it cools down.

4.    After that, cut the the soya bean half pieces.

5.    Heat up a pan and put olive oil.

6.    Once the oil is heated, add turmeric and paprika powder and fry the soya bean until golden brown.

7.    Add salt, cumin or vegetable masala and red chili powder and mix it well.

8.    Place aside in a mixing bowl and add chopped red onion, red tomato, green onion, garlic ginger paste, and green chili and give it a good mix.

9.    In a small frying pan, heat oil and fry fenugreek seeds until it turns black. Then add turmeric powder in the oil and pour the oil over the soya bean.

10.  Mix it well and its ready to be served.

 बनाउने तरिका

·         मसौरा पानीमा नरम नभएसम्म उमाल्ने

·         त्यसपछि एक जाली मार्फत पानी निकाल्नुहोस् र मसौरा लाई चिसो पार्न चिसो पानी चलाउनुहोस्।

·         त्यसपछि पानी निचोल्नुहोस् र केही मिनेटको लागि राख्नुहोस् जब सम्म यो चिसो हुँदैन।

·         त्यस पछि, मसौरा लाई दुई टुक्राहरूमा काट्नुहोस्।

·         प्यान गरम गर्नुहोस् र जैतूनको तेल हाल्नुहोस होस्।

·         तेल गरम भइसके पछि हल्दी र पेपरिका पाउडर थप्नुहोस् र मसौरा लाई गोल्डन ब्राउन नभएसम्म फ्राई गर्नुहोस्।

·         नुन, जीरा वा तरकारी मसाला र रातो मिर्च पाउडर थप्नुहोस् र यसलाई राम्रोसँग मिलाउनु होस्।

·         मिक्सिंगको कचौरा छेउ राख्नुहोस् र काटिएको रातो प्याज, रातो टमाटर, हरियो प्याज, लसुन अदुवा पेस्ट, र हरियो मिर्च राखेरा यसलाई राम्रो सङा मिलाउनु

·         सानो फ्राईंग प्यानमा, तातो तेल र मेथीको दाना कालो नहोउञ्जेल फ्राई गर्नुहोस्। त्यसपछि तेलमा हल्दी पाउडर हाल्नुहोस् र तेल मसौरा मा खन्याउनुहोस्।

·         यसलाई राम्रोसँग मिक्स गर्नुहोस् र यो खाना को लागि तयार छ।

 


Wednesday, June 3, 2020

yomari in english and nepali




(400 gm Rice flour   
 50 gm Wheat flour
 200 gm Molasses
 ½ cup Roasted Sesame seeds
 ½ cup Roasted Cashew nut or peanuts
 ½ cup Coconut (grated)
 vegetale oil   )


०० ग्राम चामल को पीठो
  ग्राम गहुँको पीठो
२०० ग्राम गुड़
 ½ कप भुटेको तिलको दाना
½ कप भुटेको काजू वा बदाम
½ कप नरिवल (मसिनो पारेको)
 बनस्पति तेल​ )


Method ( विधि )

For fillings:
Break the jiggery to small pieces, so that it can be evenly cooked. In a saucepan, put the jiggery and pour a cup of hot water. Heat the pan until jiggery completely melts in water. Add crushed sesame seed, cashew nuts, coconut and a tablespoon of rice flour. Cook in low heat with continuous stirring until the paste becomes gooey (honey consistency).
भरणका लागि:
गुड़ सानो टुक्रा पार्नुहोस्, ताकि यो समान रूपमा पकाउन सकिन्छ। 
एक सॉस प्यानमा, जिग्री राख्नुहोस् र एक कप तातो पानी खन्याउनुहोस्।
 पैन तातो गर्नुहोस् जबसम्म जिग्री पानीमा पूर्ण रूपमा पिघ्लदैन।
 कुचिएको तिलको दाल, काजू, नरिवल र चामलको आटा एक बड़ा चमचा थप्नुहोस्। 
कम गर्मीमा लगातार उत्तेजनाको साथ कुक गर्नुहोस् जब सम्म टाँस्नुहोस् गुई 
(मह सुसंगतता) हुन्छ।

For making YOMARI:
In a bowl, take rice flour and wheat flour, mix them together and add around one and half cup of lukewarm water. Mix it together using your hand or food processer. Dough should be very soft but not runny. Add some water if it’s hard and some more rice floor if it’s runny.
Then oil your hand with vegetable oil to make sure that dough doesn’t stick to your hand. Take a small portion of dough in your hand; start making the shape of YOMARI and cavity for fillings with your index finger. Fill the YOMARI with the fillings.
योमारी बनाउन को लागी

एक कचौरामा, चामलको पिठो र गहुँको पीठो लिनुहोस्, 
तिनीहरूलाई सँगै मिलाउनुहोस् र लगभग डेढ कप गुनगुना पानी थप गर्नुहोस्। 
यसलाई तपाईंको हात वा फूड प्रोसेसरको साथ मिलाउनुहोस्। 
आटा धेरै नरम हुनुपर्छ तर पातालो हुनु हुँदैन। यदि यो कडा छ भने केही पानी थप्नुहोस् 
र यदि यो पातालो छ भने चामल को पिठो थप्नु 

त्यसोभए तरकारीको तेल ले तपाईं को हातलाई तेल मा अलि अलि  भिजाउनु ताकि आटा तपाईं 
को हातमा टाँसिदैन।
 आफ्नो हात मा आटा को एक सानो हिस्सा ले  योमरी को आकार बनाउन शुरू गर्नुहोस् अनि योमोरी
  मसाला भर्नुहोस | 


watch the video for detailing 

राम्रो सङा बुझना लाइ विडिओ हेर्नुहोस 






Steam Yomari in a momo steamer for around 10-15 mins. Sweet and fluffy Yomari is ready. Eat it when it is hot.  I love the bitter sweetness of Chaku and nuttiness of roasted sesame seed and cashew nuts.
Note: For making the Khuwa Yomari, replace jiggery with Khuwa, add sugar, cashew nuts and coconut. Even you can chocolate fillings.


लगभग १०--15 मिनेटको लागि मोमो स्टीमरमा स्टीम योमारी। गुलियो नरम योमारी तयार छ। तातो तातो खानु होला मलाई चाकु को तीतो मिठो भुनेको तिल काजू को स्वाद मीठो लाग्छ
नोट: खुवा योमारी बनाउनका लागि गुड लाई खुवासँग बदल्नुहोस्, चिनी, काजू नरिवल थप्नुहोस्। यहाँ सम्म तपाईं चकलेट भर्न सक्नुहुन्छ।










Enjoy the yummy taste of yomari .
 thank you for visit us.



          स्वदिलो योमारी को आनन्द लिनु होस
               यहाँ आउनु को लागि धन्यवाद